October 6-7-8, 2020

Quebec City Convention Centre, Canada

CYRIL ROBLET

Scientific Advisor, Fruit d’Or, Canada

“New Trends and Functional Drinks”

BIOGRAPHY

Le Dr Cyril Roblet a étudié en agro-alimentaire à l’université de Bourgogne (France) où il a obtenu en 2005 son diplôme de License en Biologie Cellulaire et Physiologie. Il a continué ses études universitaires pour obtenir sa Maitrise (université de bourgogne, 2007) puis son doctorat (Université Laval, 2012) en sciences et technologies des aliments

Depuis juin 2013, Cyril a travaillé pour l’industrie agro-alimentaire, d’abord comme responsable R&D en charge du développement des nouveaux produits au sein d’@+, jeune start-up québécoise spécialisée dans les jus de fruits mono-ingrédient, puis comme directeur de l’usine de production. Depuis janvier 2018, Cyril est maintenant conseiller scientifique pour Fruit d’or, n°1 mondial de la canneberge biologique, et est responsable de la gestion des nombreux projets de recherche menés par l’entreprise, en collaboration notamment avec l’INAF, l’Université Laval, ou des centres de recherche privés à travers toute la province.

ABSTRACT

The soft drink universe has known an impressive evolution from the last ten years, particularly with the appearance of functional drink in the new Eat well trend.

This presentation will contextualize the evolution of functional drinks and its actual diversity presenting @+ study case, and highlighting the future of functional drinks

Implementing Partners

BÉNÉFIQ IS …
The international rendezvous on health ingredients that will be held from October 2 to 4, 2018, at the Quebec City Convention Centre in Canada. Anchored in Quebec City’s reputation for excellence in food and health, BENEFIQ is a must-attend event sparking synergy among scientists and industry professionals from this rapidly evolving sector.
An initiative of the Institute of Nutrition and Functional Foods (INAF)

Share This